fbpx
Сьогодні
21:52 19 Січ 2020

В готелі Ірану, де зупинявся екіпаж літака МАУ, повісили пам'ятне фото

В іранському готелі, де зупинявся український екіпаж, повісили фото з написом «Наше сердце с вами» на знак пам'яті про авіакатастрофу літака Boeing-737.

Про це повідомив командир екіпажу літака Іл-76МД, яким в Україну доправили тіла загиблих, Дмитро Мимриков, передає Бригада транспортної авіації.

«На знак шани та пам'яті персонал готелю, із якого наші хлопці й дівчата вирушили у свій останній рейс, розмістили в холі фото загиблого екіпажу з підписом «Наше сердце с вами», — сказав він.

За словами командира екіпажу, від іранців українські льотчики постійно чули слова співчуття та вибачень за катастрофу.

Також повідомляється, що літак Іл-76МД Повітряних сил Збройних сил після виконання завдання з повернення тіл загиблих членів екіпажу вирушив до аеродрому постійного базування.

Нагадаємо, в Ірані заявили, що не збираються передавати Україні "чорні скриньки" зі збитого Boeing.
Раніше повідомлялося, що записи з бортового самописця українського літака будуть відправлені для розшифровки до Франції. Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон 11 січня домовився про залучення французьких фахівців до розшифровки чорних скриньок.

Згодом французьке Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації повідомило, що розшифровування чорних ящиків відбуватиметься в Україні та саме Бюро візьме участь у процесі розшифровки.

17 січня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що «чорні скриньки» зі збитого в Ірані українського літака передадуть в Україну після того, як їх вивчать в Ірані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: