fbpx
Сьогодні
12:51 19 Січ 2020

У Трампа вперше офіційно відповіли на звинувачення у справі імпічменту

Фото ВВС

Адвокати президента США Дональда Трампа надіслали Конгресу офіційну відповідь на звинувачення у справі імпічменту, назвавши їх "нелегітимними", а намагання його усунути – "небезпечними".

Про це передає The New York Times.

Команда очільника Білого дому заперечила, що Трамп зловживав владою. Самі ж звинувачення у  шестисторінковому листі було названо "нахабними і незаконними". На думку адвокатів, справа імпічменту – це спроба завдати шкоди шансам чинного президента переобратись на чергових виборах.

Відхилення звинувачень відбулось у відповідь на офіційну повістку Сенату, якою Трампа повідомили, що йому загрожує усунення з посади.

"Статті про імпічмент, подані демократами, є небезпечною атакою на право американського народу вільно обирати свого президента", – йдеться в документі.

У свою чергу, адвокати не заперечили жодних фактів, що лежать в основі обвинувачення. Таких як затримання військової допомоги і прохання розслідувати справу Байдена-молодшого.

Також захисники лідера Штатів повторили в документі тезу про те, що Трамп працював над ліквідацією корупції в Україні.

Нагадаємо, Конгрес США 16 січня відкрив судовий процес у справі імпічменту президента Дональда Трампа. Демократи зачитали офіційні звинувачення в Сенаті перед складанням присяги 100 сенаторів задля проведення всього лише третього судового процесу щодо імпічменту в історії США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: