fbpx
Сьогодні
09:10 19 Січ 2020

У Брюсселі під час автосалону поліція заарештувала 185 екоактивістів, які влаштували "бунт проти вимирання"

У столиці Бельгії Брююсселе поліція заарештувала 185 учасників руху "Бунт проти вимирання" (Extinction Rebellion), які влаштували акцію протесту під час автомобільної виставки. 

У суботу група екологічних активістів влаштувала демонстрацію на автомобільній виставці в Брюсселі на знак протесту проти ролі автомобільної промисловості у викидах CO2, які викликають зміну клімату, передає  Reuters.

Член і колишній представник групи екоактивістів, Крістоф Мейерханс, сказав, що акція Extinction Rebellion була спрямована на автомобільну промисловість, представники якої "багато брехали, щоб продавати більше автомобілів".

Один протестувальник, обличчя якого було вкрите чорною фарбою, скандував "Shell kills", маючи на увазі нафтову компанію Royal Dutch Shell. Він ліг перед стендом Shell, в той час як інші протестувальники в масках розмахували логотипами компанії. Поліція затримала 185 демонстрантів. Співробітники служби безпеки на короткий час заблокували доступ в цей район.

Акція "супротивників вимирання" пройшла через кілька днів після того, як Європейська комісія оприлюднила ідеї про те, як фінансувати свій флагманський проект "Екологічний курс" (Green Deal). Мета даного проекту – перетворити до 2050 року Європейський Союз в зону з кліматично нейтральним рівнем викидів CO2, почасти шляхом трансформації автомобільної промисловості.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: