fbpx
Сьогодні
11:30 19 Січ 2020

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що Росія намагається фальсифікувати історію його країни

Прем'єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький звинуватив вище російське керівництво у фальсифікації історії його країни

Про це із посиланням на tvn24.pl повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми не дозволяємо фальсифікувати нашу історію, не даємо нищити добре ім'я Речі Посполитої, ми її захищатимемо. Сьогодні Росія вустами своїх найвищих представників намагається фальсифікувати історію Польщі",- сказав Моравецький під час візиту до міста Бидгощ.

Крім того, напередодні польський прем'єр написав у facebook, що донедавна він був переконаний у завершенні "ери Орвелла" разом з фіаско комуністичної системи в СРСР. Таким чином він прокоментував чергові публікації російської сторони, зокрема щодо розсекречених архівів періоду бойових дій між Червоною армією та гітлерівськими військами на території Польщі.

"Скільки ще такого типу нісенітниць можуть підготувати ті, хто кількадесят років поспіль злочин у Катині приписував німцям, не визнавав таємних протоколів з Гітлером 1939 року, в результаті чого було поділено Польщу, чи голод в Україні на початку 30-х років, в результаті якого загинуло 8 млн українців, росіян, казахів та інших національностей, які входили до складу колишнього СРСР?",- написав Моравецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: