fbpx
Сьогодні
18:57 19 Січ 2020

Медведєв пояснив свою відставку з поста глави уряду Росії

Експрем'єр РФ Дмитро Медведєв пояснив відставку з поста глави уряду необхідністю надання президенту РФ Володимиру Путіну "абсолютної свободи" дій після послання Федеральним зборам, де визначаються основні напрями внутрішньої і зовнішньої політики РФ.

Про це заявив Медведєв у програмі "Час" на Першому каналі, повідомляє "Інтерфакс"

За словами екс-прем'єра, головна причина відставки – "масштабність проголошених у посланні президента завдань".

"У посланні проголошено настільки масштабні завдання з оновлення політичної системи, до певної міри навіть зміни балансу влади в країні, – це стосується і уряду, і парламенту, частково президента, судової системи, – що для того, щоб прийняти всі ці рішення, президент має бути абсолютно вільний у тому, щоб їх обговорювати і приймати не озираючись на будь-які інші фактори. Включаючи фактор уряду.

Абсолютно очевидно… що велика робота, яка проводилася і першим урядом, і другим урядом, все-таки була дуже тривала, а це складна робота, пов'язана з прийняттям рішень з виключно важких питань. Це теж потрібно брати до уваги", – каже Медведєв.

Екс-прем'єр заявив, що залишиться головою партії "Єдина Росія".

"Потрібно готуватися до виборів, які будуть 13 вересня (єдиний день голосування в РФ – ред.). І, звичайно, до виборів у Держдуму, які будуть наступного року", – зазначив він.

Медведєв також заявив, що в цілому "задоволений, як йшли справи і як працював вищий виконавчий орган влади" під його керівництвом і зазначив, що робота першого уряду почалася, коли Росію "накрила друга хвиля кризи, різко впали ціни на енергоносії".

"Далі – більше. Після приєднання Криму (незаконної анексії півострова у 2014 р. – УП.) пішли санкції. Це досить болісно також вдарило по економіці … Уряду довелося зайнятися найважливішою темою, якої ніколи до цього воно не займалося – імпортозаміщенням … в умовах санкцій і кризи треба було утримати макроекономічну стабільність", – заявив Медведєв і відзначив, що на початку інфляція виросла до 13, до 15%, а зараз вона становить 3%.

"Це найнижча інфляція за всю історію нашої країни", – заявив Медведєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: