fbpx
Сьогодні
19:29 19 Січ 2020

Керівник розслідування авіакатастрофи в Ірані може відвідати Україну

Фото Reuters

Представник Бюро з розслідування авіаційних подій Ірану, керівний розслідуванням катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в аеропорту Тегерана, може прибути в Україну протягом тижня.

Про це йдеться в заяві, поширеній у неділю Радою з безпеки на транспорті Канади (TSB).

Повідомляється, що представник Ірану зустрінеться з керівництвом Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України.

"Відповідальний слідчий Бюро з розслідування авіаційних подій Ісламської Республіки Іран може поїхати в Україну на цьому тижні, щоб зустрітися з представниками Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України, обговорити розслідування і відвідати лабораторію по розшифровки бортових самописців", – зазначається в повідомленні.

Також протягом тижня в Україну приїдуть експерти TSB.

Нагадаємо, в Ірані заявили, що не збираються передавати Україні "чорні скриньки" зі збитого Boeing.
Раніше повідомлялося, що записи з бортового самописця українського літака будуть відправлені для розшифровки до Франції. Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон 11 січня домовився про залучення французьких фахівців до розшифровки чорних скриньок.

Згодом французьке Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації повідомило, що розшифровування чорних ящиків відбуватиметься в Україні та саме Бюро візьме участь у процесі розшифровки.

17 січня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що «чорні скриньки» зі збитого в Ірані українського літака передадуть в Україну після того, як їх вивчать в Ірані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: