fbpx
Сьогодні
19:08 18 Січ 2020

Відео: голова Держекоінспекції показав, як картонно-паперова фабрика на Хмельниччині критично забруднює притоки Дніпра

Голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов заявив, що картонно-паперова фабрика на Хмельниччині критично забруднює притоки Дніпра.

Про це він написав у Facebook.

"Кричуща ситуація, сьогодні отримав інформацію, що вночі у Хмельницькій області Понінківська картонно-паперова фабрика здійснила залповий скид у річку Хомора. Оперативно у четвертій ранку на місце виїхали інспектори Поліського округу ДЕІ і відібрали проби води. Ситуація з річками Хомора і Случ, триває вже декілька років. Паниковська картонно-паперова фабрика регулярно скидає зворотні води у річку Хомора, чим буквально труїть жителів Хмельницької і Житомирської областей.

Хомора є джерелом питного водопостачання для мешканців Полонського району, а водопостачання міста Новограда-Волинського Житомирської області здійснюється з річки Случ. Так само у річках регулярно гине риба і інші живі організми. У квітні минулого року ДЕІ Поліського округу було розраховані збитки внаслідок загибелі риби – більше 21 млн грн", – пише Фірсов.

Кричуща ситуація, сьогодні отримав інформацію, що вночі у Хмельницькій області Понінківська картонно-паперова фабрика…

Posted by Єгор Фірсов on Saturday, January 18, 2020

Він підкреслив, що ситуація настільки катастрофічна, що 16 травня минулого року Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до Кабінету міністрів і Президента з приводу визнання басейну річок Хомора і Случ на Житомирщині і Хмельниччині зоною надзвичайної екологічної ситуації.

"ДЕІ у Хмельницькій області звернулась до суду з вимогою призупинити діяльність ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика". І у ліпні минулого року Волинський окружний адміністративний суд задовільнив вимогу у повному обсязі. Однак було подано апеляцію і вже у грудні Восьмій Апеляційний адміністративний суд міста Львова скасув це рішення. Тобто фабрика і надалі може труїти дві області. Чи зробило керівництво фабрики якісь висновки? Однозначно ні!", – резюмує він.

Читайте також розслідування "Рубрики" про те, як картонно-паперова фабрика на Хмельниччині забруднює притоки Дніпра

Нагадаємо, що голова Держекоінспекції шукає нових керівників терорганів.

Раніше він оприлюднив список неофіційних кураторів у Держекоінспекції.

Нагадаємо, голова Державної екологічної інспекції назвав критерії відбору працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: