fbpx
Сьогодні
15:58 18 Січ 2020

У цьому році в Києві почнуть реконструкцію стадіону "Старт": що там буде

Стадіон "Старт" в Шевченківському районі на вулиці Шолуденка в Києві почнуть реконструювати в цьому році. Там побудують льодову арену, окремий спорткомплекс і скейт-парк.

Кошти на реконструкцію стадіону передбачено Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2020 рік, яку вже затвердили депутати Київради. Про це повідомив глава Шевченківської РДА Олег Гаряга, передає Вечірній Київ.

стадион

Програма передбачає:

  • збереження функціоналу футбольного стадіону і всіх пам'яток історії (колон вхідних груп, меморіалу футболістам "матчу смерті" та інших)
  • збільшення місткості стадіону до 5000 уболівальників
  • озеленення території, облаштування газону
  • установку вуличних тренажерів
  • облаштування пішохідної зони, біговій і велодоріжки
  • будівництво паркінгу

стадион

На території хочуть створити Алею пам'яті, присвячену всім видатним київським футболістам. Поруч зі стадіоном побудують спорткомплекс. У закритому приміщенні будуть зали для міні-футболу, баскетболу, волейболу, фітнесу, великого і настільного тенісу. У новому спорткомплексі з'явиться льодова арена для хокеїстів і фігуристів. Також там буде скейт-парк з бетонною чашею і памп-трек.

стадион

Доступ до стадіону і легкоатлетичної доріжки навколо нього буде у всіх. Але для цього необхідно буде дотримуватися кількох умов, серед яких — спеціальне взуття.

За попередніми розрахунками, всі роботи обійдуться в 350-400 мільйонів гривень. Тривати вони будуть два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: