fbpx
Сьогодні
23:10 18 Січ 2020

У Кабміні заявили, що в українських топполітиків немає обмеження розміру премій

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що в українських топполітиків немає обмеження розміру премій. Втім, він вважає, що бонуси в $29 млн керівництву "Нафтогазу" потрібно урізати.

Про це чиновник сказав у ефірі програми "HARD із Влащенко", пише Обозреватель.

Також він не зміг відповісти, скільки отримує за свою роботу.

"Закон №1066 було змінено. Він дозволяє заступникам міністрів, міністрам і деяким політикам платити премії понад 30%. Але скасовано всі інші пільги", – пояснив Милованов.

Його власний оклад становить 18 тис. грн, до яких можна "набирати" надбавки на кшталт матеріальної допомоги. Назвати суму, яку отримав за грудень, для нього виявилося важко.

"Якби мені умовно 7 числа надходив один платіж, я б сказав. А так я отримаю то 4 тис. гривень, то 18 тис., то 43 тис. Одного місяця виплачено багато, іншого може й нічого не бути. … У мене більше немає зарплати професора Піттсбурзького університету, але є заощадження", – розповів Милованов.

За його словами, у Мінекономіки намагаються, щоб топкерівники до сплати податків отримували 150 тис. гривень, а після – приблизно 120 тис. грн.

На питання, чи справедливо топменеджерам "Нафтогазу" Андрію Коболєву і Юрію Вітренку за перемогу над "Газпромом" заплатять $29 млн, Милованов відповів, що це поки заява Вітренка. Але розмір винагороди в контракті, на його думку, потрібно переглянути.

"Моє ставлення до цього бонусу в 1% в контракті – тут була допущена велика помилка. Такі контракти в західних компаніях, як правило, обмежують зверху. Там кажуть: не менше за 1%, якщо все добре, але не більше за таку суму. Це не було зроблено. Так неправильно. Цей контракт потрібно переписати, щоб була якась максимальна сума бонусів, які можна виплатити", – сказав Милованов.

Раніше стало відомо, що топ–менеджери "Нафтогазу" отримають премію в 700 млн, Вітренко пояснив причину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: