fbpx
Сьогодні
16:35 18 Січ 2020

Разумков розповів, коли відкриється ринок землі

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що в законопроекті про ринок землі є багато невирішених питань, але він надійде до парламенту, коли буде готовий. І після цього ринок запрацює не відразу

Про це він повідомив ввечері у п'ятницю, 17 січня 2020 року, в інтерв'ю телеканалу "Україна".

Разумков додав, що рішення ухвалить Верховна Рада більшістю голосів.

За його словами, ключові питання були враховані.

"Я кажу про обмеження для іноземців, фактично, заборона продавати землю іноземцям, на сьогодні, і компаніям, у яких є власником або кінцевим бенефіціаром іноземці – також заборонено до референдуму. Дуже сильно знижений показник фактично продажу землі в одні руки. І сьогодні, дискусія "більше-менше", але, на сьогодні, це 10 тис.га", – сказав він.

При цьому Разумков наголосив, що ухвалення закону про ринок землі не означає, що він відкриється відразу, тому що багато аспектів потрібно привести до відповідних норм.

"Це і реєстри, і антирейдерська система, це і нормальні карти, в повному обсязі відображають – де, що, як і кому належить, це створення Державного банку землі, це створення і отримання дешевих кредитів. Багато роботи, яку необхідно виконати на цьому проміжку, і тільки після цього, дійсно, відкриється ринок", – сказав він.

Нагадаємо, голова аграрного комітету Ради назвав мінімальні ціни на землю.

Раніше іноземні фермери, які давно працюють в Україні, назвали дискримінацією заборону купувати землю іноземцям і написали лист Зеленському.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Також Рада підтримала продаж землі через Інтернет в першому читанні.

17 грудня під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.

Зеленський відреагував на сутички під Радою.

Дивіться також новий фільм ЕкоРубрики – про проблеми українських ґрунтів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: