fbpx
Сьогодні
16:36 18 Січ 2020

Помічником голови Нацполіції став пов'язаний зі справою Гандзюк екс-очільник поліції Херсонщини, - активісти

Екс-очільник поліції Херсонщини Артур Мєріков став помічником голови Національної поліції Ігоря Клименка. І, за словами активістів, він пов'язаний зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у заяві спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Новий очільник поліції підтягує до себе в команду старих херсонських зашкварених мусорів. Екс-очільник поліції Херсонщини Артур Мєріков став помічником голови Національної поліції Ігоря Клименка. Саме Мєріков попередив кримінального авторитета Левіна, який був організатором вбивства Гандзюк, що Левіну час тікати з країни. І Левін втік. Про роль поліцейського Мерікова у справі Гандзюк знає і прокуратура, і поліція, і СБУ, але Мерікову досі не оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Але це не все. Безпосередній підлеглий Мєрікова Сергій Курділов – це кум Торбіна, який вже сидить за організацію вбивства Каті Гандзюк. Саме Курділов намагався посадити замість Торбіна "стрілочника" по справі Гандзюк. Невинувату людину довелось витягати з тюрми журналістам та активістам", – йдеться у заяві.

Активісти підкреслили, що Артур Мєріков разом із підлеглими "допомагав повісити справу Гандзюк на стрілочника, перевів мусорів, які зливали справу Каті в інші міста та села, щоб сховати їх від перевірорк, організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом".

"Мєріков не тільки уник покарання, а навіть отримав звання "генерала поліції третього рангу". Більше того, Мєріков не поніс покарання навіть після того, як про все описане стало відомо громадськості і журналістам. А тепер він буде допомагати голові Нацполіції. Напевно, Авакову не вистачає в команді кадрів, які вміють покривати вбивць, працювати на кримінал, приховувати злочини та саджати невинуватих. І він вирішив підтягнути в Київ ще одного безцінного мусора", – пишуть активісти.

І запитують у президента України Володимира Зеленського: це все ще тимчасовий міністр, чи вже не тимчасовий?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: