fbpx
Сьогодні
08:50 18 Січ 2020

МВС розслідуватиме стеження за Йованович разом із посольством США, - Аваков

Фото Reuters

У понеділок, 20 січня, МВС разом зі Службою дипломатичної безпеки при посольстві США створить спільну групу для розслідування можливого стеження за експослом США в Україні Марі Йованович

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Голос Америки.

"Сьогодні (17 січня – ред.) я спілкувався з кількома представниками дипломатичних кіл США. Ми маємо спільну мету – захист прав людини та недопущення порушення законодавства України та норм Віденської конвенції про міжнародні зносини. Вже у понеділок ми плануємо створити зі Службою дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні спільну групу для з'ясування усіх обставин та неупередженого розслідування цього інциденту. Україна чекає від США співробітництва у цьому питанні", – сказав Аваков.

Голова МВС також зазначив, що відомство "не може залишити без уваги та реакції інформацію опубліковану слідчими Палати Представників Конгресу США про можливі факти порушення законодавства нашої держави".

Раніше в МВС повідомили, що Нацполіція відкрила 2 кримінальних провадження через повідомлення слідчих Палати представників Конгресу США про можливе незаконне стеження в Україні за експослом Марі Йованович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: