fbpx
Сьогодні
09:06 18 Січ 2020

КМДА радить водіям пересісти на громадський транспорт, щоб знизити забруднення повітря

Фото Reuters

Київська влада пропонує столичним водіям пересісти на громадський транспорт для того, щоб знизити забруднення повітря.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зазначається, що в Києві після новорічних свят спостерігається погіршення стану повітря через погодні умови – "суху безвітряну погоду" – та збільшення кількості транспорту. Метеорологи прогнозують, що умови покращаться, коли випадуть опади і знизиться температура повітря.

"Альтернативним і найкращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість – використання громадського транспорту, особливо в години пік", – йдеться в повідомленні.

Киянам не радять прогулюватися біля накопичення автомобілів. Натомість, жителям столиці рекомендують пити більше води й проводити вологе прибирання.

Дивись відео Екорубрики, що робити в умовах забрудненого повітня, і підписуйся на наш YouTube — щотижня публікуємо ролики, як жити в стилі еко

Зазначимо, що автомобільні дороги на сьогоднішній ранок у більшості областей України сухі, по країні – тумани, місцями ожеледь у чотирьох областях. Проїзд на основних дорогах забезпечено. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

"Станом на 6:00 18 січня місцями тумани у більшості східних, низці північних та центральних областей. Покриття на дорогах державного значення у більшості областей сухе; місцями ожеледь у Дніпропетровській, Донецькій, Рівненській, Херсонській областях", – повідомили дорожники.

Також вказано, що на перевальних ділянках доріг без опадів. Стан покриття в основному сухий, на Вишківському перевалі місцями засніжене.

"На дорогах державного значення виконуються роботи з обробки покриття протиожеледними матеріалами. Проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено, заторів в русі не зафіксовано", – додали дорожники.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 234 одиниць техніки та 282 робітників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: