fbpx
Сьогодні
13:35 18 Січ 2020

Британська поліція віднесла деяких екоактивістів до екстремістських організацій

Організації на кшталт Greenpeace, Peta та Extinction Rebellion, які виступають за збереження довкілля та боротьбу з глобальним потеплінням, британська поліція додала до переліку екстремістських організацій.

Про це повідомляє  The Guardian, у розпорядженні якого опинився відповідний документ, який британський контртерористичний підрозділ поширює серед лікарів та вчителів.

У 24-сторінковому документі Greenpeace, Extinction Rebellion, Sea Shepherd (борються із забрудненням океанів), Stop the Badger Cull (виступають проти приспання борсуків, яких звинувачують у поширенні бичачого туберкульозу) тощо, віднесено до переліку організацій, що становлять потенційну терористичну загрозу.

Ці екологічні організації згадуються поруч із такими праворадикальними угрупованнями, як Combat 18, National Front, National Action, які у Великій Британії заборонили через вчинення насильницьких дій, повідомляє The Guardian.

Поліція в коментарі виданню заявила, що документ не має на меті зобразити згадані екоорганізації як екстремістські, а лише скерований на те, щоб люди краще знали символіку окремих угруповань.

«Ми точно не говоримо лише про законні протести чи законні дії активістів по всій країні», — повідомив старший національний координатор контрртерористичного підрозділу поліції Дін Гейдон.

Натомість представники згаданих екоактивістських організацій — багато з яких підтримують британські та світові селебритіз — були обурені рішенням поліції.

«Міряння екоактивістів та терористичних організацій одним лекалом не допоможе побороти тероризм… Як ми можемо взагалі розповідати дітям про шкоду від надзвичайного кліматичного стану — і водночас натякати, що ті, хто намагається його спинити, є екстремістами?» — заявив виконавчий директор британського офісу Greenpeace Джон Сойвен.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: