fbpx
Сьогодні
22:50 17 Січ 2020

Зеркаль пояснила, у чому різниця міжнародної політики Зеленського і Порошенка

Ексзаступник голови Міністерства закордонних справ України Олена Зеркаль пояснила, у чому різниця МЗС часів Зеленського і МЗС часів Порошенка.

Про це вона заявила, відповідаючи на питання журналіста "Гордон".

"(Різниця – ред.)у відсутності policy making як такого. Це стосується не тільки стратегічних обговорень, але й того, що на цих майданчиках ми поводимося так, тому що в нас такі цілі й завдання, а тут із нашими партнерами ми працюємо над ось цим і в такий-то спосіб.

Для зовнішньої політики та її ефективності дуже важливі стратегічні цілі і постійна робота з усіма можливими "союзниками", і це точно набагато ширше, ніж Німеччина, Франція та США. Що зрозуміліша і послідовніша зовнішня політика, то більше в держави шансів досягти своїх цілей. І якщо ми продовжуємо дотримуватися євроінтеграційного курсу, то нам потрібно працювати не тільки із Брюсселем, але і з кожною окремою країною як на рівні уряду, так і на рівні суспільства. Ставати "зрозумілішими" можна лише через налагодження комунікації між регіонами, громадами та громадськими організаціями, а для цього потрібен дуже системний підхід, що потребує мобілізації всіх", – каже вона.

Нагадаємо, що Зеркаль підтвердила, що Пристайко чекав її звільнення.

Зеркаль заявила, що в Офісі президента немає розуміння, що робити з окупованими територіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: