fbpx
Сьогодні
11:19 17 Січ 2020

Декілька міністрів публічно підтримали позицію прем'єра Гончарука

Декілька членів Кабінету Міністрів України публічно підтримали позицію прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Зокрема, віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав, що підтримує Гончарука та всю урядову команду.

"Наш уряд перший за історію України, який не краде, не прийшов за квотами, і не має особистих цілей. Щодня ми розгрібаємо безглуздий менеджмент попередніх команд у більшості сфер. Щодня наша команда позбавляє джерел доходів злодіїв бюджету. За це прилітає. Жорстко. І це нормально. Ми не прийшли завойовувати політичні рейтинги. Ми прийшли з президентом зробити реальні зміни", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що не тримається за посаду.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, що поважає рішення прем'єра.

"У складі команди я робив і станом на зараз роблю все, щоб країна змінювалася на краще, отримувала ще більше міжнародної підтримки та рухалася вперед. Це було прикольно і важливо. Але життя бурхливе. Особливо політичне", – йдеться в його повідомленні в соцмережах.

У свою чергу міністр у справах ветеранів тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда зазначила, що наявна команда є класичним урядом технократів, "без політичних амбіцій, без олігархічних шлейфів, без кулуарщини".

"Працювати в такій команді – складно (бо мусиш постійно підвищувати професійну планку), але надзвичайно драйвово (бачиш швидкі результати). Політичні ігрища навколо уряду останнім часом розцінюю, як спробу нав'язати команді технократів якусь дивну політичну позицію. Цього не буде. Тому підтримую позицію прем'єра. Чекаємо на рішення президента", – написала вона у Facebook.

Крім того, міністр освіти і науки Ганна Новосад наголосила, що всі члени Кабміну – це одна команда, яка без довіри та взаємодії не досягне результатів, тому вона підтримує рішення прем'єра.

"Але, роботу ніхто не відміняв, тому працювати ми продовжуємо. До подальших рішень, якими б вони не були", – наголосила міністр.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська також додала, що "ми єдина команда, тому підтримуємо позицію прем'єр-міністра і чекаємо на рішення президента. І продовжуємо працювати".

Вранці прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що з метою нівелювати будь-які спекуляції на темі нібито неповаги членів Кабміну і його особисто до глави держави Володимира Зеленського, він написав заяву про відставку і передав її президенту.

Водночас, згідно зі ст.115 Конституції України, прем'єр-міністр України, інші члени Кабінету Міністрів мають право заявити Верховній Раді про свою відставку. Відставка прем'єр-міністра України, ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету Міністрів передбачають відставку всього складу Кабінету Міністрів. У цих випадках парламент здійснює формування нового складу Кабміну в терміни і в порядку, що визначені Конституцією.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: