fbpx
Сьогодні
12:09 16 Січ 2020

З 9 лютого зміниться порядок перетину адмінкордону з Кримом для громадян віком до 16 років

З 9 лютого 2020 року набувають чинності зміни до правил виїзду на територію тимчасово анексованого Криму та в'їзду з неї громадян України віком до 16 років.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

Згідно зі змінами, які раніше ухвалив уряд, з 9 лютого виїзд на анексований півострів дітей віком до 16 років можливий у супроводі когось із батьків або уповноважених ними осіб.

"Така можливість виникає, якщо ці діти в'їхали на підконтрольну українській владі територію в супроводі цих дорослих (когось із батьків чи уповноважених ними осіб). У таких випадках наявність другого з батьків чи доручень від нього не обов'язкова", — йдеться у повідомленні.

Виїзд на територію тимчасово анексованого Криму дітей віком від 14 до 16 років, батьки яких проживають на цій території, можливий без стороннього супроводу за наявності інформації про навчання цих дітей в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Також передбачено, що в'їзд та виїзд з Криму дітей, які не досягли 16-річного віку, можливий за умови пред'явлення паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

В'їзд до Криму громадян України, які виїхали з цієї території для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, та виїзд звідти осіб, які виїжджають для оформлення таких документів, здійснюється за умови пред'явлення довідки, виданої територіальним органом Державної міграційної служби.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: