fbpx
Сьогодні
20:05 16 Січ 2020

У Міноборони пояснили, в яких випадках до армії призиватимуть 18-річних

18-річних і 19-річних українців призиватимуть до лав ЗСУ лише за їхнім бажанням

Про це заявив у Facebook міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"На весняний призов у квітні цього року ми не будемо залучати 18-ти та 19-ти річних юнаків до строкової служби, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання піти на службу в ЗСУ. Отже, ніхто примусово до 20 років залучатися до строкової служби не буде", – написав Загороднюк.

Міністр зазначив, що в 2020 році повістки отримають українці віком від 20 років.

"Під час весняного призову у квітні повістки отримають молоді люди від 20 років. Отже, ніхто примусово до 20 років залучатися до строкової служби не буде", – додав Загороднюк.

16 січня президент Володимир Зеленський підписав указ, в якому зазначено наступне: "призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу".

Нагадаємо, у 2015 році п'ятий президент України Петро Порошенко пообіцяв підвищити призовний вік з 18 до 20 років. При цьому призовники не мали потрапляти до зони проведення Антитерористичної операції (зараз операція Об'єднаних сил) в Донбасі. Так, кожного року він підписував указ про призов на строкову службу українців, яким до дня відправки до військової частини виповнилося 20 років, але не виповнилося 27 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: