fbpx
Сьогодні
12:27 16 Січ 2020

У фракції "Слуг" не бачать підстав для відставки Гончарука, - Корнієнко

Фото Reuters

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що для відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.

Про це сказав Корнієнко в четвер журналістам у кулуарах парламенту, передає "Інтерфакс".

"Пропонувалися (на засіданні фракції "Слуга народу") якісь емоційні кроки: "А давайте висловимо щось там", але фракція не підтримала це. Це не обговорення, виглядає це так: "А давайте терміново знімати Гончарука! Хто за?". 5 рук піднялося. Це емоційна реакція депутатів, які себе вважають опозиційними до уряду".

Перший заступник голови фракції запевнив, що на цей момент немає ні причин, ні законних підстав для того, щоб відправити уряд Гончарука у відставку. За словами Корнієнка, щодо висловлення недовіри, то це буде порушенням Конституції, і "Слуга народу" на таке не піде.

На його думку, відставка уряду спровокує політичну кризу в Україні, яка країні точно не потрібна. Парламентарій переконаний, що Кабмін Гончарука має продовжувати працювати.

"Я думаю, що уряд повинен працювати і виконувати ті завдання, які він виконує, а також більше займатися безпекою, зокрема, своїх внутрішніх розмов і займатися економікою. Ці розмови, вони ж про економіку".

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну.

Нагадаємо, що Гончарук записав відео на звинувачення і "зливи прослушки": Якщо це не хороші новини для країни, то я повний "профан" в економіці.

Арахамія також прокоментував злиті записи з прем'єр-міністром: Це просто нарізка якихось фраз різних людей в різний час, щоб зробити сенсацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: