fbpx
Сьогодні
14:43 16 Січ 2020

Держдума в Росії затвердила нового прем'єр-міністра

Нижня палата російського парламенту – Державна дума РФ – підтримала кандидатуру глави Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра Росії. 

За його кандидатуру проголосували 383 депутати Держдуми. Проти – 0, утримались – 41.

Перед початком розгляду кандидатури Мішустіна, повпред президента РФ у Держдумі Гаррі Мінх сказав, що Мішустін "відповідає всім вимогам до кандидата на посаду прем'єр-міністра РФ" і попросив депутатів підтримати президента і дати згоду на призначення його головою уряду.

Сам Мішустін під час подання своєї кандидатури заявив, що уряду потрібно підготувати всі документи для реалізації послання президента РФ Путіна. Зазначимо, що на реалізацію цих положень, за даними експертів, необхідно близько 8 мільярдів доларів на рік.

Довідка. Михайло Мішустін народився в 1966 році, закінчив Московський верстатоінструментальний інститут, має вчений ступінь доктора економічних наук.

З 2010 року і до сьогодні Мішустін обіймав посаду глави Федеральної податкової служби РФ. Раніше він займався бізнесом, був головою правління некомерційної організації «Міжнародний комп'ютерний клуб».

Нагадаємо, 15 січня уряд Росії подав у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: