fbpx
Сьогодні
18:06 15 Січ 2020

Верховна Рада вдосконалила перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядку

Народні депутати в цілому підтримали законопроєкт №2314, який покликаний удосконалити перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядку.

За відповідний проєкт закону у другому читанні та в цілому проголосували 237 депутатів.

З такою законодавчою ініціативою виступив президент Володимир Зеленський. Передбачається внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства.

Депутати пропонують запровадити систему допуску та фільтрів для касаційного оскарження, передбачивши, що таке оскарження може мати місце у виняткових випадках.

Йдеться про випадки, коли потрібно розв'язати саме питання застосування норми матеріального та/або процесуального права, а не можливість проведення «розгляду заради розгляду».

"Запропонована система допуску до касаційного оскарження судових рішень не тільки забезпечить формування єдиної судової практики, але з часом дозволить значно зменшити кількісне навантаження на цей суд", — йдеться у пояснювальній записці.

Також законопроєкт, як повідомляється, удосконалює низку норм, щоб не допускати зловживання учасниками справи своїми процесуальними правами та оптимізувати процедуру розгляду справ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: