fbpx
Сьогодні
12:19 15 Січ 2020

Уряд призначив нового голову НАЗК

Кабінет міністрів призначив новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

До того Новікова обрала конкурсна комісія.

"Перед ним стоїть важливе завдання — забезпечити відкритість і прозорість органу, а головне — показати всім нам конкретні результати знищення корупції", — зазначив Гончарук.

Прем'єр розповів, що Новіков має вищу юридичну освіту та працював в органах прокуратури понад 10 років.

За законом, Новіков працюватиме чотири роки, зможе призначити собі трьох заступників і не матиме права обіймати посаду два терміни поспіль.

Гончарук запропонував міністрам поставити питання Новікову, втім ніхто такого бажання не висловив. Сам Гончарук сказав, що має одне "побажання".

"Я наполягаю на тому, щоб ви почали зі значущих фігур. Не витрачайте ресурсу того невеличкого органу, який є, на дрібну рибу".

"Треба працювати по суті, а не для галочки", — додав прем'єр.

Довідка: З 2004 року по 2007 рік він працював слідчим помічником прокурора Сум. Новіков з 2007 року до 2012 року працював прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства та прокурором відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави обласної прокуратури Сумщини. З 2012-го по 2014-й обіймав посаду прокурора відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ.

Згодом він переїхав до Києва, з 2014 року продовжив роботу в одному з відділів Генеральної прокуратури.

Він також як кандидат подавав в ГПУ анкету доброчесності у 2017, 2018, 2019 роках. Успішно пройшов етап нещодавнього оцінювання прокурорів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: