Новини

В Італії судитимуть сина Азарова за відмивання хабаря

Прокуратура італійського Мілана просить притягнути до відповідальності сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія за створення фіктивної фірми та відмивання грошей, які родина Азарових отримала як хабар від Андрія Клюєва за призначення його віце-прем'єром.

Про це повідомляє італійська газета Corriere della Sera, пише Громадське.

У матеріалах справи йдеться, що у 2012 році італійська фірма придбала дві «шикарні» вілли на Сардинії — у такий спосіб родина Азарових відмила майже 18 мільйонів доларів.

Зазначені гроші Микола Азарова, за даними українського слідства, отримав від Андрія Клюєва у 2010 році за призначення останнього на посаду віце-прем'єра.

Цю інформацію італійські правоохоронці отримали від Генпрокуратури України, а також завдяки слідчим діям, проведеним на Кіпрі, в Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині під координацією «Євроюсту».

У обвинуваченні, сформульованому італійським прокурором Адріано Скудьєрі разом з італійською фінансовою поліцією, йдеться, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від тодішнього прем'єра Миколи Азарова «купити» посаду віце-прем'єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю на суму 17 мільйонів 775 тисяч доларів.

Частина цих незаконних грошей, які походили з кіпрської фірми Aspelta Trading Limited, згодом надійшли на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh — керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року ця австрійська фірма викупила акції фіктивної італійської компанії-«пустишки» під назвою Agosto 2012 Srl. У листопаді 2012-го та серпні 2013-го цю фірму використали для купівлі двох вілл на Сардинії — у місцевості Гольфо ді Марінелла провінції Ольбія.

Як додає газета, ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Нагадаємо, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них є й екс-прем'єр Микола Азаров.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.