fbpx
Сьогодні
17:52 14 Січ 2020

Рада схвалила заяву про відповідальність Ірану за збиття літака МАУ

Фото Reuters

Верховна Рада ухвалила заяву, де закликає ісламську республіку Іран взяти на себе повну відповідальність за збиття пасажирського літака МАУ із 176 особами на борту та виплатити всі компенсації.

Рішення принято на засіданні Верховної Ради 14 січня

"Верховна Рада очікує на офіційні вибачення ісламської республіки Іран за збиття українського літака та загибель його екіпажу та пасажирів, а також закликає Іран визнати свою повну відповідальність.

Верховна Рада звертається до органів державної влади України із закликом повною мірою інформувати суспільство про результати розслідування катастрофи", – йдеться у постанові 2726.

У заяві Рада закликає світову спільноту та міжнародні організації "підтримати Україну в її наполяганні щодо проведення розслідування, встановлення всіх винних, їхнього належного покарання, повернення тіл загиблих та здійснення іранською стороною всіх компенсаційних виплат".

Відзначається, що збиття літака над Тегераном свідчить про проблему в організації авіаруху цивільних літаків над територією Ірану, тому Міжнародна організацію цивільної авіації має оцінити ризики польотів цивільної авіації для запобігання подібних трагедій.

У постанові парламенту також йдеться про необхідність "проведення прозорого, незалежного та всебічного розслідування обставин цієї трагедії" і закликає керівництво Ірану до співпраці з іноземними державами та міжнародними організаціями.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна вимагатиме компенсацій.

Раніше у мережі виклали відео трагедії.

У цій катастрофі світ втратив 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усвідомити це важко і боляче. Саме тому ділимося з вами тим, де шукати підтримки у важкий час, і як підтримати тих, по кому вдарила трагедія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: