fbpx
Сьогодні
20:14 14 Січ 2020

Через 5 років транзит газу буде не менше 40 млрд кубометрів, - глава ГТС

Через 5 років транзит газу з РФ по території України, залишиться на рівні 40 мільярдів кубометрів на рік, але газотранспортна система повинна бути готова і до іншого розвитку подій.

Про це заявив голова Оператора ГТС Сергій Макогон в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Думаю, що він (транзит – ЕП) залишиться не менше 40 млрд кубометрів. Такий балансує потужності, такої гнучкості, яку може дати українська ГТС, більше немає. "Північний потік" – це абсолютно негнучка система.

У них варто одна компресорна станція на 200 або 250 атмосфер на Балтиці і качає через весь регіон газ, який виходить в Німеччині. Ця система розрахована на постійну прокачування стабільних обсягів. Тому наша система повинна залишитися затребуваною, якщо "Газпром" залишиться основним постачальником газу в Європу", – повідомляє Макогон.

У планах Макогона зробити так, що б через 5 років ГТС, у разі потреби, могла працювати тільки на внутрішніх обсягах.

"Наступні п'ять років у нас буде достатній дохід, який дозволить нашу систему привести в порядок. Я для себе поставив завдання привести ГТС до того виду, щоб через п'ять років ми були в змозі працювати, навіть грунтуючись тільки на внутрішніх обсягах споживання.

Думаю, що навіть через п'ять років транзит залишиться, але ми повинні підготуватися і до іншого розвитку подій", – резюмував глава Оператора ГТС.

Нагадаємо, що топ–менеджери "Нафтогазу" отримають премію в 700 млн, Вітренко пояснив причину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: