fbpx
Сьогодні
09:16 13 Січ 2020

Уряд Австралії хоче виділити $50 млн на захист природи після масштабних пожеж

Фото Reuters

Уряд Австралії планує виділити 50 мільйонів доларів на допомогу в порятунку та захисті дикої природи після масштабних пожеж.

Про це повідомила міністерка охорони навколишнього середовища Сюзан Лей у Twitter.

За її словами, половину цих коштів витратять на відродження постраждалих популяцій тварин.

"Сьогодні я анонсувала виділення 50 млн доларів як надзвичайного заходу з відновлення природи й середовища існування диких тварин, а також для того, щоб підтримати роботу вчених, екологів та громадських організацій", — написала Лей.

Групи охорони природи писали до міністерки та її колег, висловлюючи стурбованість щодо можливої непоправної загрози щонайменше 13 видам тварин, і закликали уряд продовжити перегляд національних законів про навколишнє середовище, розпочатий минулого року для посилення захисту дикої природи.

Лист п'яти груп перегукується з попередніми попередженнями вчених про те, що пожежі можуть спричинити вимирання деяких видів. У ньому викладений рекомендований план з відновлення дикої природи, який зокрема передбачає відправку вчених та природоохоронців до місць пожеж, щоб виявити та допомогти популяціям, які опинилися під загрозою.

Федеральний уряд заявив, що його пріоритетами на найближчий час будуть догляд та реабілітація дикої природи, забезпечення життєздатних популяцій видів, які опинилися під загрозою, боротьба з дикими хижаками та іншими шкідниками, які є головною загрозою для вразливих видів після пожеж, наукове картографування збитків та робота з власниками земель для захисту незгорілих ділянок, які виконують роль «ковчегів», на яких рослини та тварини зможуть відновитись.

"Ця початкова інвестиція у розмірі 50 мільйонів доларів у захист та відновлення нашої дикої природи та середовища проживання є критичним кроком у створенні життєздатного майбутнього для тварин, які вижили", — сказав Фріденберг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: