fbpx
Сьогодні
14:09 13 Січ 2020

Друга редакція змін до Конституції в частині децентралізації враховує зауваження комітетів та юристів, - Корнієнко

Нова редакція змін до Конституції України в частині децентралізації враховує рекомендації профільних комітетів парламенту та юристів і може бути направлена до Конституційного Суду.

Про це повідомив перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Як ми знаємо, проект № 2598 – зміни до Конституції України, що стосуються децентралізації – це друга редакція, тому що наприкінці грудня президент відкликав і вніс нову редакцію, і вона враховує багато тих моментів, про які говорили і члени комітету профільного – правової політики, і члени комітету державної влади, який другий за важливістю для цього законопроекту, і там є тепер і Київ, і Севастополь, і прибрано речі, які турбували юристів. Тому не бачимо наразі підстав не підтримувати направлення до Конституційного Суду цього проекту", – сказав Корнієнко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" нагадав, що саме Конституційний Суд визначає, чи відповідають Конституції запропоновані зміни.

Він наголосив на необхідності до місцевих виборів внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

"Що стосується змін до Конституції… Ми продовжуємо наполягати на тому, що децентралізація – це дуже важлива складова реформ... і необхідно її завершувати, і треба, щоб місцеві вибори цього року, які мають відбутися в жовтні, відбувалися вже в оновленому територіально-адміністративному устрої країни, в громадах, можливо, в округах, якщо Верховна Рада визначить таку необхідність, і, звісно, в областях", – сказав Корнієнко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: