fbpx
Сьогодні
15:45 12 Січ 2020

Затримано підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої

Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві у 2017 році громадської активістки та добровольця Аміни Окуєвої

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

"Завдяки злагодженій роботі поліції Київської області та прокуратури області сьогодні затримано виконавців зухвалого вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва. На рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, що вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року, які також розкрито. На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників", – йдеться в повідомленні.

Викрито осіб, які можуть бути причетні до вбивства Аміни Окуєвої Прокуратурою Київської області спільно з ГУ НП в…

Posted by Прокуратура Київської області on Sunday, January 12, 2020

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що йдеться про "групу кілерів".

"Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств і в тому числі – в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутому на місці злочину зброї", – написав він.

Аваков оприлюднив фото і відео затримання одного з підозрюваних.

Він також повідомив, що ДНК затриманого збіглося з ДНК на зброї, знайденій на місці злочину.

В 2017 году группа неизвестных расстреляла машину Осмаева и Окуевой на жд перезде под Киевом. Осмаев был ранен, была…

Posted by Arsen Avakov on Sunday, January 12, 2020

 

Хто така Аміна Окуєва?

Аміна Окуєва

Пресофіцерка добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року від поранення кулею поблизу селища Глеваха на Київщині.

Аміна Окуєва (1983-2017) народилася в Одесі, пізніше жила в Москві і Грозному, у 2003 р. повернулася в Україну. Закінчила Одеський медичний університет за спеціальністю «хірургія».

Зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим, який переховувався в Україні від переслідувань з боку російських спецслужб та кадировців, вона активно обстоювала ідею визволення Ічкерії від окупації та відновлення її державної незалежності. Брала участь в житті чеченської діаспори. Аміна Окуєва сповідувала мусульманство і завжди носила хіджаб.

Аміна Окуєва

Під час Революції гідності Окуєва вступила до «Самооборони», де була лікарем 8-ї Афганської сотні.

Від самого початку російської агресії Аміна перебувала в зоні АТО разом зі своїм чоловіком. Вона служила у батальйоні «Київ-2» та долучилася до створення чеченського добробату імені Джохара Дудаєва. Наприкінці 2016 р. Окуєва звільнилася та приїхала у Київ.

На неї у 2017 році було скоєно два замахи, перший – 1 червня. Тоді нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив у Осмаєва, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону, однак згодом вони від неї відмовились. Другий замах, 30 жовтня 2017 року, для Аміни Окуєвої виявився фатальним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: