fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:30 12 Січ 2020

Верблюди в снігу. У Саудівську Аравію прийшла зима зі снігопадами

Cніг випав в гірській місцевості в провінції Табук

Кілька тижнів у році жителі Саудівської Аварії можуть насолоджуватися снігопадами в горах, розташованих в провінції Табук, повідомляє Al-Awsat.

Не став винятком і 2020 рік, коли кілька днів тому в гірському регіоні почав зриватися сніг і перетворився на справжній снігопад у неділю, 12 січня.

верблюд снег

верблюд снег

верблюд снег

верблюд снег

верблюд снег

верблюд снег

З учорашнього дня місцеві жителі і туристи почали стікатися до гори Джабаль-ель-Лауза, щоб покататися на лижах, санках, деякі навіть розбили табори, в яких готують гарячі напої та місцеву їжу.

Представник Управління по туризму в Табук Ваель аль-халдеї розповів, що снігопади щорічно привертають безліч місцевих жителів і туристів.

"Очікується прибуття великої кількості гостей, тим більше що снігопад збігається зі шкільними канікулами в цьому році", – заявив аль-Халді.

Гора Джабаль-ель-Лауза має висоту 2600 метрів, а її назва перекладається, як "Мигдальна гора", так як на її схилах росте велике мигдальних дерев. Сніг покриває гору щороку, коли температури взимку опускаються до мінусових значень.

Джабаль-ель-Лауза знаходиться в 200 км на захід від адміністративної столиці регіону Табук.

 

Як повідомляє сайт  Guld Today з посиланням на Головне управління метеорології і охорони навколишнього середовища Саудівської Аравії, негода в регіоні продовжиться. На зміну снігопаду прийдуть зливи і град. Стихія вируватиме в регіонах Табук, Аль-Медіна, Аль-Джауф і на північних кордонах країни. У центрі і на заході країни очікується штормовий приземний вітер.

Нагадаємо, в Україні 2019 рік виявився найтеплішим за всю історію спостережень.

Читайте також – Чому грудень, як березень: запитали в еко-експертів, що діється з українською зимою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: