Новини

У Раді заявили, що Україна має вимагати скликання Радбезу ООН

Україна має всі підстави вимагати скликання засідання Ради Безпеки ООН щодо авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Про це йдеться в заяві партії "Голос".

"Саме тепер, після визнання вини Іраном, Україна має всі підстави вимагати скликання Ради Безпеки ООН. Саме там має бути ухвалене політичне рішення щодо повної відповідальності винних за трагедію", – йдеться у заяві.

У партії наголошують, що влада та дипломатична служба мусять також захистити інтереси українських громадян і авіакомпанії. Водночас, українські експерти мають отримати безумовний та повний доступ до всієї необхідної інформації в межах проведення міжнародного розслідування. "І звітувати про хід розслідування суспільству. А після його завершення — супроводжувати українських громадян та український бізнес на всі етапах судів до повного їх завершення", – наголошується у заяві.

У "Голосі" вважають, що завданням влади також є ініціювати перегляд міжнародних правил, щоб унеможливити такі трагедії в майбутньому.

"І саме Україна, яка страждає від російської агресії та має досвід розслідування катастрофи літака, збитого російськими військовими, має право на лідерство в цьому питанні" – підкреслюється в заяві..

У "Голосі" запевнили, що їхня парламентська фракція робитиме зі свого боку все, що необхідно, аби завдання влади були виконані ефективно та вчасно.

Нагадаємо, увечері 11 січня в столиці Ірану Тегерані почалися протести проти дій влади після їх оголошення про те, що літак МАУ був помилково збитий іранськими військовими.

Трамп заявив про підтримку мітингувальникам.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.