fbpx
Сьогодні
18:28 12 Січ 2020

У Раді заявили, що Україна має вимагати скликання Радбезу ООН

Україна має всі підстави вимагати скликання засідання Ради Безпеки ООН щодо авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Про це йдеться в заяві партії "Голос".

"Саме тепер, після визнання вини Іраном, Україна має всі підстави вимагати скликання Ради Безпеки ООН. Саме там має бути ухвалене політичне рішення щодо повної відповідальності винних за трагедію", – йдеться у заяві.

У партії наголошують, що влада та дипломатична служба мусять також захистити інтереси українських громадян і авіакомпанії. Водночас, українські експерти мають отримати безумовний та повний доступ до всієї необхідної інформації в межах проведення міжнародного розслідування. "І звітувати про хід розслідування суспільству. А після його завершення — супроводжувати українських громадян та український бізнес на всі етапах судів до повного їх завершення", – наголошується у заяві.

У "Голосі" вважають, що завданням влади також є ініціювати перегляд міжнародних правил, щоб унеможливити такі трагедії в майбутньому.

"І саме Україна, яка страждає від російської агресії та має досвід розслідування катастрофи літака, збитого російськими військовими, має право на лідерство в цьому питанні" – підкреслюється в заяві..

У "Голосі" запевнили, що їхня парламентська фракція робитиме зі свого боку все, що необхідно, аби завдання влади були виконані ефективно та вчасно.

Нагадаємо, увечері 11 січня в столиці Ірану Тегерані почалися протести проти дій влади після їх оголошення про те, що літак МАУ був помилково збитий іранськими військовими.

Трамп заявив про підтримку мітингувальникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: