fbpx
Сьогодні
17:56 12 Січ 2020

У Херсоні школярі організували переробку пластику і отримали грант €12,5 тис.

У загальноосвітній школі № 32 Херсона команда з 18 учнів віком від 12 до 16 років разом з вчителькою біології Ольгою Демченко переробляє більше 30 кілограм пластику.

Про це пише Новий день.

Все почалося два роки тому з обміну порожніх ПЕТ-пляшок на солодощі. Контейнер в шкільному дворі заповнювався пляшками, а після підприємство викуповувало  для переробки. На отримані гроші для школярів купували солодощі. У якийсь момент компанії стало невигідно співпрацювати зі школою, але важливу справу вирішили не кидати.

У Херсоні школярі організували переробку пластику

Вчителька біології Ольга Демченко розповідає: «Ми склали свою програму і отримали від благодійного фонду механічний прес, який дозволяє переробляти пляшки на брикети. Школа ж виділила для нього приміщення, і справа пішла. Тепер ми отримуємо від тридцяти кілограмів брикетів на місяць і самі знайшли два пункти, де їх купують. З одного цей товар вивозять до Харкова, де з нього виготовляють м'яку черепицю, а з іншого – тільки в Туреччину, де брикети переробляють на пластиковий посуд та інші дрібниці, на зразок контейнерів для яєць».

Примітно те, що перероблену продукцію знову направляють в Україну. Тому команда школи №32 вважає неправильним платити за те, що можна виготовити самостійно. Активісти взялися за новий проект, на який фонд виділив 12,5 тисячі євро.

На ці гроші команда придбає дві машини для подрібнення пластика і виробництва необхідних у повсякденному житті речей. Наприклад, планується виготовлення табличок для всього міста.

Для повної реалізації проекту активістам не вистачає тільки відповідного приміщення. У школі вільної площі понад 100 квадратних метрів просто не знайшлося. У Херсонській мерії пообіцяли допомогти в пошуках майбутнього цеху з переробки.

Нагадаємо, у Житомирі виготовили першу партію паперу з опалого листя за технологією українського студента.

Дивіться, як у Таїланді ходять за покупками після заборони пластикових пакетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: