fbpx
Сьогодні
22:56 12 Січ 2020

Оператор ГТС у 2020-2024 роках заробить 225 млрд

ТОВ "Оператор ГТС" у період з 2020 по 2024 рік отримає 225 млрд грн доходу (з ПДВ).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сукупний дохід ОГТСУ у 2020-2024 роках складе 225 млрд гривень. Із них 40 млрд гривень – від транспортування газу всередині України та 185 млрд гривень – від транзиту (за поточними тарифами на транспортування газу, затвердженими НКРЕКП)", – йдеться у повідомленні.

Фактично, більш ніж 80% тарифного доходу буде отримано за рахунок транзиту, та менш ніж 20% за рахунок українських споживачів.

"Якби не було підписано контракт на транзит газу, дохід ОГТСУ за цей період склав би 123 млрд гривень, із яких 115 млрд гривень – за рахунок транспортування всередині країни та лише 8 млрд гривень за рахунок транспортування газу до Молдови. У такому випадку 94% всього тарифного доходу мали б сплатити українські споживачі (підприємства, населення, видобувні компанії)", – зазначають у компанії.

схема ГСТ

«Окрім прямих доходів від транзиту, значно зменшиться тарифне навантаження на промислових та приватних споживачів України. Тарифи Оператора ГТС на транспортування газу значно знизились у порівнянні з тими, які могли бути, якщо б транзиту не було. Для споживачів (промисловість і населення) тариф знизився в два рази. Тарифи на імпорт газу та тариф на вхід для газовидобувних компаній зменшились фактично в чотири рази», – прокоментував генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон.

Зокрема, у 2020-2024 роках тариф на транспортування для газовидобувних компаній становитиме 102 грн за тисячу куб. м (без ПДВ) – це майже в 4 рази менше, ніж було б у випадку «нульового транзиту».

Для споживачів (промисловість та населення) тариф становитиме 124 грн за тисячу куб. м (без ПДВ), що вдвічі менше за тариф при «нульовому транзиту» та на 21% нижче у порівнянні з тарифами 2019 року.

Для імпортерів тариф дорівнює 4,45 доларів за тисячу куб. м (без ПДВ), що також майже в 4 рази менше, ніж було б у випадку «нульового транзиту», та на 29% менше у порівнянні з 2019 роком. Таке зниження повинно відповідно відобразитись на ціні на газ для споживачів.

Раніше ЗМІ заявили, що "Турецький потік" став провалом Кремля.

Нагадаємо, що Путін та Ердоган відкрили новий газопровід "Турецький потік".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: