fbpx
Сьогодні
11:54 12 Січ 2020

Держдеп відкидає свою "причетність" до авіакатастрофи МАУ

Фото Reuters

У Держдепі США не визначають свою провину за авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерана і покладають всю провину виключно на Іран.

Про це в ефірі Fox News заявила речник Державного департаменту США Морган Ортагус.

«Державний секретар підтримує позицію України, Канади та інших держав, що літак був навмисно збитий Іраном», — зазначила Ортагус.

Вона підкреслила, що важливо пам'ятати, що влада Ірану на початку заперечувала свою причетність до катастрофи.

Таким чином вона відповіла на заяву міністра закордонних справ Ірану Мохаммеда Джавада Заріфа про те, що Іран збив український літак внаслідок людської помилки «у період кризи, викликаної авантюризмом США».

Напередодні у Держдумі РФ розкритикували Іран за визнання своєї провини в аварії Boeing.

«Це був ракетний удар, спровокований США, тобто відповідні дії з боку Ірану, ненавмисні. Тут потрібно засуджувати і дії США, і дії Ірану», − сказав заступник голови парламентського комітету з оборони Юрій Швиткін.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський звернувся до українців з приводу збиття літака МАУ в Ірані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: