fbpx
Сьогодні
12:50 12 Січ 2020

7 держав позбавили права голосу в ООН: у чому справа

В суботу постраждалий від кризи Ліван заявив, що "шкодує" про те, що знаходиться серед семи країн, позбавлених Організацією Об'єднаних Націй виборчих привілеїв в Генеральній Асамблеї за несплату своїх внесків.

"Рішення ООН може завдати шкоди інтересам Лівану, його престижу і репутації", йдеться в заяві міністерства закордонних справ, опублікованому державним Національним агентством новин.

Міністерство, що "шкодує про своє рішення, закликало знайти рішення "як можна швидше", заявивши, що ситуація "може бути виправлена".

Пізніше міністерство фінансів заявило, що заборгованість Лівану буде погашена в понеділок. Не відразу було ясно, скільки Бейрут винен Організації Об'єднаних Націй.

У п'ятницю Організація Об'єднаних Націй заявила, що сім країн – Ліван, Ємен, Венесуела, Центральноафриканська Республіка, Гамбія, Лесото і Тонга – не зможуть голосувати на 74-й сесії Генеральної Асамблеї через борги.

Відповідно до статті 19 Статуту Організації Об'єднаних Націй держави-члени, які затримують виплату внесків у сумі, що дорівнює або перевищує внески, нараховані за два попередні роки, можуть втратити свій голос в Генеральній Асамблеї.

Держави-члени, які можуть показати, що нездатність платити обумовлена незалежними від них умовами, допускаються в якості винятку.

Міністерство закордонних справ Лівану стверджувало, що воно "виконало всі свої обов'язки і завершило всі транзакції у встановлені терміни", але не пояснило, хто винен або чому кошти не були переведені в ООН.

Міністерство фінансів відповіло, що не отримало жодного запиту на оплату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: