fbpx
Сьогодні
23:08 11 Січ 2020

Україна відкриває почесне консульство в Філадельфії

У Посольстві України в США підписали угоду про створення Почесного консульства нашої держави у Філадельфії.

Про це інформує пресслужба українського дипломатичного представництва.

"Ми робимо усе, щоб ставати ближчими та ефективнішими для українців, які проживають чи перебувають в Америці, тому сьогодні підписали угоду про створення нового Почесного консульства, яке відкривається у одному з набільших міст східного узбережжя США, колишній тимчасовій американській столиці – місті Філадельфія (штат Пенсильванія)", – заявив посол України у США Володимир Єльченко.

Зазначається, що місто також є одним з найбільших осередків української громади у Сполучених Штатах.

Обов'язки Почесного консула виконуватиме Ірина Мазур – громадська діячка, професійний юрист та віцепрезидент Української Федерації Америки.

Єльченко привітав Мазур та українську громаду Філадельфії, вручив посвідчення та офіційний консульський патент.

почесне консульство в Філадельфії

Довідка. Українці почали оселятися у Філадельфії з 1880-х років: спершу з Лемківщини, Закарпаття, згодом з інших західноукраїнських земель. Найбільш ранні українські іммігранти селилися в кварталі Northern Liberties між Sixth and Seventh Streets, на південь від Girard Avenue. 1886 року вони заснували парафію Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії та побудували 1907 року церкву, в освяченні якої брав участь митрополит Андрій Шептицький. 1964 року було вирішено побудувати нову церкву на місці старої. Закладання наріжного каменя відбулося 16 жовтня 1966 року. Наразі поблизу нового собору Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії на вулиці North Franklin знаходиться потужний український центр. Це український квартал з церквою, допоміжними будівлями, українським клубом та будинками, які належать українській громаді ще з початку XX століття. На місці старої церкви побудовано величний собор, навколо якого — парк з пам'ятником митрополиту Андрію Шептицькому та унікальним дзвоном Степан 1907—1919 років від попередньої церкви. Також розташовані крамниця та український музей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: