fbpx
Сьогодні
09:15 11 Січ 2020

Пристайко розповів про останню розмову пілотів збитого українського літака в Ірані

Фото Reuters

Останні слова пілотів українського авіалайнера МАУ, збитого іранською ракетою, свідчили про штатну ситуацію на борту до катастрофи, заявив глав МЗС України Вадим Пристайко.

Таку заяву міністр зробив в інтерв'ю канадській телевізійній мережі CTV 10 січня. Повна версія інтерв'ю вийде в ефір у неділю, 12 січня.

"На даний момент у нас є доступ до записів [диспетчерів] з вежі управління, яка підтримувала зв'язок з нашим екіпажем до того, як щось трапилося з літаком. Остання із записаних розмов була мирною", – повідомив Пристайко. За його словами, пілоти повідомляли, що на борту все було в порядку.

Аналогічну заяву Пристайко зробив ввечері 10 січня на брифінгу в Києві.

"У нас є точна оцінка часу, коли був останній зв'язок наших пілотів з диспетчерами іранської вежі управління… До моменту останнього завершення переговорів під час польоту ситуація була штатна, про що пілот повідомив вежі", – заявив глава МЗС України на цьому брифінгу.

Обидві заяви були зроблені до того, як Іран визнав, що літак був збитий його ракетою.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: