fbpx
Сьогодні
20:54 11 Січ 2020

Меркель прокоментувала роботу "Нормандського формату" та домовленості між РФ і Україною щодо транзиту газу

Фото Reuters

Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала "частково успішною" зустріч лідерів "Нормандського формату", що відбулася в грудні.

"Зараз робляться зусилля щодо встановлення режиму припинення вогню. Це все правильно. Зараз ми продовжимо роботу, щоб на наступному саміті домогтися подальшого прогресу відповідно до Мінських домовленостей", – сказала канцлер Німеччини на прес-конференції після переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним у суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Меркель зазначила: "у нас є ця основа, але у нас є і певні складнощі, які триватимуть. Однак у нас є до цього твердий намір".

Зі свого боку Путін закликав керівництво України почати реалізацію заходів щодо врегулювання ситуації на сході країни відповідно до Мінських угод, незважаючи ні на які внутрішньополітичні труднощі.

Також Меркель привітала російсько-українські домовленості щодо транзиту газу.

"Відрадно, що було досягнуто дуже хорошої домовленості на наступні п'ять років у сфері транзиту газу через Україну", – сказала вона на прес-конференції за підсумками переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

Раніше повідомлялося, що Меркель на зустрічі з Путіним заявила, що треба довести до кінця будівництво "Північного потоку 2".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: