fbpx
Сьогодні
19:48 11 Січ 2020

Меркель на зустрічі з Путіним заявила, що треба довести до кінця будівництво "Північного потоку 2"

Фото Reuters

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" має бути доведено до кінця, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

"Ми говорили про проект "Північний потік – 2″. Цей проект за допомогою нового європейського законодавства легітимізований. Нам потрібно довести його до кінця", – зазначила вона на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Інтерфакс-Україна.

Країни Європи виграють від будівництва трубопроводу "Північний потік – 2", заявила Меркель.

"Німеччина та інші європейські країни виграють від "Північного потоку". "Північний потік – 1", звісно, працює. "Північний потік – 2″ ще не готовий", – сказала вона.

"Усі зацікавлені в диверсифікації своїх газових поставок, і вони продовжуватимуть працювати у цьому напрямку, однак це дуже важливий проект", – додала Меркель.

Газопровід "Північний потік-2″ можна побудувати, незважаючи на санкції США, і Берлін продовжуватиме підтримку цього проекту", – заявила Меркель.

"Я думаю, що проект можна реалізувати, незважаючи на американські санкції", – сказала вона на прес-конференції за підсумками переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу".

"Я хочу ще раз наголосити, що, незважаючи на всі політичні проблеми, ми вважаємо, що екстериторіальні санкції – це неправильний шлях і тому ми надалі підтримуватимемо цей проект, як ми це робили в минулому", – додала вона.

Крім того, Меркель наголосила, що "Північний потік" – "передусім економічний проект, це правильний проект і підприємства, що беруть участь, неодноразово виступали за те, щоб реалізувати його".

У свою чергу президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія зможе самостійно закінчити будівництво газопроводу "Північний потік-2", проте терміни його завершення буде посунуто.

"Ми, безумовно, зможемо добудувати самостійно, без залучення іноземних партнерів", – сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу".

"Питання в термінах. Це – єдине питання, яке постає у цьому зв'язку. Безумовно, закінчення будівництва буде посунуто на кілька місяців", – продовжив Путін.

Водночас він висловив сподівання, що "до кінця поточного року, або в першому кварталі наступного року роботу буде завершено".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: