fbpx
Сьогодні
11:03 11 Січ 2020

Гончарук прокоментував заяву Ірану та розповів, що українські фахівці продовжують працювати на місці трагедії

Фото Reuters

Іран заявив, що український пасажирський літак було збито. Це важливий крок у процесі розслідування, яке досі триває. Наші експерти й надалі працюють на місці трагедії з метою детального розслідування причин та остаточного встановлення істини.

Про це у своєму Телеграмі розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов'язаних із трагедією. Вони вже спільно з Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран оглянули знайдені "чорні скринькі" та місце зберігання частини фрагментів літака.

Також було здійснено розкладку фрагментів літака з метою встановлення повноти знайдених частин Boeing-737-800.

Зібрано ДНК-зразки родичів загиблих у авіакатастрофі. Сьогодні зранку електронну ДНК-формулу направлено нашим експертам, які працюють на місці трагедії в Тегерані.

Працюємо над тим, щоб завершити ідентифікацію і якнайшвидше провести репатріацію тіл загиблих громадян України"

Біль трагедії не мине. Ми щиро співчуваємо близьким. Україна зробить усе для розкриття всіх деталей катастрофи та надасть підтримку родинам загиблих", – написав Гончарук.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Президент Ірану Хасан Рухані обіцяє провести розслідування та покарати винних військових у збитті українського літака.

Президент МАУ також відреагував на визнання Ірану про катастрофу літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: