fbpx
Сьогодні
11:13 11 Січ 2020

"Чорні скрині" збитого літака МАУ відправлять у Францію

Бортові самописці літака Міжнародних авіаліній України, який збили іранські військові, відправлять на розшифровку до Франції.

Про це повідомив глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайефар, пише агентство IRNA.

"Записи з чорних ящиків українського літака поїдуть до Франції", – сказав він.

Напередодні, 10 січня, міністр закордонних справ Вадим Пристайко запевняв, що Україна хоче отримати "чорні скриньки" лайнера МАУ та розшифрувати їх в Києві.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Президент Ірану Хасан Рухані обіцяє провести розслідування та покарати винних військових у збитті українського літака.

Президент МАУ також відреагував на визнання Ірану про катастрофу літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: