fbpx
Сьогодні
13:37 10 Січ 2020

Зеленський та Пристайко отримали від представників США інформацію щодо авіакатастрофи в Ірані

Фото Reuters

Президент України та міністр закордонних справ Вадим Пристайко отримали від Сполучених Штатів інформацію щодо падіння українського літака в Тегерані, повідомив у Twitter голова МЗС.

Зеленський та Пристайко зустрілися із тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

"Разом з президентом Володимиром Зеленським зустрілися з представниками США, зокрема із керівницею посольства в Україні Крістіною Квін. Отримали важливі дані, які будуть опрацьовані нашими фахівцями", – написав Пристайко.

За словами міністра закордонних справ, у сьогодні о 15:00 запланована розмова Зеленського та державного секретаря Сполучених Штатів Майка Помпео.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Також Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Водночас, Зеленський заявив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. 

Раніше Данилов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані. Потім додав, що є ще 3 закриті версії авіакатастрофи в Ірані.

Секретар РНБО повідомив, що до складу комісії з розслідування авіакатастрофи, яка вирушила до Ірану, увійшли фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні авіакатастрофи Боїнга МН17, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети Бук, яка збила малайзійський літак.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

МАУ оприлюднила імена всіх пасажирів, що загинули в авіакатастрофі.

Варто зазначити, що МЗС України підтвердив, що головною країною розслідування катастрофи літака МАУ є Іран.

Раніше в Ірані пояснили, чому не будуть віддавати "чорні скриньки" і на що може розраховувати Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: