fbpx
Сьогодні
16:15 10 Січ 2020

Єврокомісія не бачить переконливих доказів, що літак в Ірані збила ракета

Європейська комісія заявила, що на цьому етапі розслідування катастрофи літака МАУ немає переконливих доказів щодо причини падіння українського лайнера, на борту якого перебувало 176 осіб.

Як повідомляє "Європейської правда", про це у п'ятницю на брифінгу в Брюсселі заявив речник Європейської комісії на прохання журналістки прокоментувати озвучені прем'єром Канади дані про збиття літака іранською ракетою.

"На цьому етапі немає переконливих доказів про причину інциденту і ми досі чекаємо на результати розслідування, яке триває", – сказав представник комісії, додавши, що комісія очікує проведення незалежного розслідування відповідно до міжнародних правил.

Представник комісії не дав прямої відповіді на питання, чи вірить ЄК у спроможність Ірану провести незалежне розслідування, але зазначив, що Брюссель на це сподівається.

"Нам потрібне незалежне розслідування, якому можна довіряти. Є міжнародні правила для цього. І ми очікуємо, що кожна сторона, залучена до розслідування, буде їх дотримуватися", – сказав представник ЄК.

Він додав, що Європейська комісія готова надати будь-яку необхідну допомогу країнам, які проводять розслідування.

"Надзвичайно важливо для нас гарантувати безпеку наших пасажирів, безпеку громадян ЄС, які використовують літаки, що летять з та до Євросоюзу", – резюмував представник ЄК.

Також повідомлялося, що Іран назвав брехнею звинувачення про збиття літака МАУ ракетою і офіційно запросив США, Україну та Канаду до розслідування.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Також Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Водночас, Зеленський заявив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: