fbpx
Сьогодні
15:43 10 Січ 2020

Трамп заявив, що вважає глобальне потепління серйозною проблемою

Президент США Дональд Трамп змінив позицію та зазначив, що серйозно ставиться до глобального потепління й вважає його серйозною проблемою.

Про це повідомляє  прес-служба Білого дому.

«Це не є містифікацією. У цьому немає нічого вигаданого. Це дуже серйозна тема. Я хочу найчистіше повітря та найчистішу воду», — заявив Трамп.

У червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди щодо клімату. На думку Трампа, зміни клімату є «надуманою» проблемою, а Паризька угода стала б «катастрофою» для США.

Угоду, спрямовану на боротьбу з глобальним потеплінням, було укладено у грудні 2015 року в Парижі. 195 країн-учасниць цієї угоди зобов'язалися скоротити парникові викиди, щоб не допустити зростання середньорічної температури у світі більш ніж на два градуси Цельсія. В ідеалі зростання температури в середньому не повинно перевищувати півтора градуси. Водночас кожна з країн повинна самостійно визначати свою політику щодо скорочення викидів вуглекислого газу.

Паризька угода зобов'язала США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26−28% порівняно з рівнем 2005 року.

Щоб угода набула чинності, вона має пройти ратифікацію в 55 країнах, які разом виробляють щонайменше 55% світового обсягу парникових газів.

Нагадаємо, в Україні 2019 рік виявився найтеплішим за всю історію спостережень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: