Справа Шеремета: суд залишив Антонова під арештом до 8 лютого

Київський апеляційний суд залишив ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка, який є підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

"Апеляційну скаргу (захисту Антоненка – ред.) залишити без задоволення", – сказала суддя.

Суд розглядав другу скаргу адвокатів Антоненка на його арешт. Захист просив відпустити чоловіка з-під варти. Як і раніше, кілька десятків ветеранів, волонтерів і кілька народних депутатів просили віддати Антоненка їм на поруки, передає УП.

У свою чергу, прокурор наполягав, що слідство має кілька доказів причетності Антоненка до вбивства. Зокрема, прокурор згадав експертизу і додав, до захист не надав документів, які б свідчили про неналежність цього доказу. Також прокурор наполягав, що Антоненко міг кульгати у день вбивства Шеремета, як і злочинець, якого зафіксували камери спостереження. Крім того, під час обшуку у підозрюваного нібито знайшли "одяг з принтами", подібними до принтів на одязі вбивці.

Водночас, адвокати, посилаючись на виписку з медичної карти музиканта, заявили, що функція ходи в нього не була порушена.

Адвокати заявили, що кілька експертів, які проводили дослідження, не мають необхідної кваліфікації

Також захист розповів, що з публікацій в ЗМІ дізнались про наявність іншої експертизи, яка може свідчити про непричетність Антоненка до вбивства.

Йдеться про експертизу, яка встановила, що вбивця Шеремета був зростом близько 164-175 см. Про це також розповідала поліція на брифінгу у 2016 році.

Водночас, за словами захисту Антоненка, його зріст дорівнює 180 см, що підтверджується записами у військовому квитку.

Адвокати заявили, що прокуратура приховує експертизу про зріст вбивці і попросила суд витребувати документ. Прокурор сказав, що "ця експертиза

не має значення", оскільки йому невідомий зріст Антоненка. Суд відмовив у проханні адвокатів.

Нагадаємо, 8 січня суддя задовольнила клопотання захисту Антоненка про доставлення підозрюваного до залу судового засідання, адже він перебував на відеоконференцзв'язку.

Як повідомлялося, 8 січня суд оголосив перерву у розгляді апеляційної скарги на арешт ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка.

Нагадаємо, 23 грудня Київський апеляційний суд залишив ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка, який є підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

Раніше Печерський районний суд Києва арештував ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка до 8 лютого 2020 року.

Також, Київський апеляційний суд залишив дитячого хірурга Юлію Кузьменко, яка є підозрюваною у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

Окрім того, Дугарь перевели під домашній арешт до Києва.

Додамо, 12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

Свіжі дописи

  • Новини

Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: у США Оклахомою пронісся торнадо

Американським штатом Оклахома пронісся торнадо, який зірвав дахи з будинків та залишив тисячі людей без… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Укрпошта тестує новий транспорт для листонош: як працює це рішення

Вітчизняні виробники на замовлення АТ "Укрпошта" для листонош виготовили прототип нового транспортного засобу. Про це… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Не захист, а саме оборона: в ДПСУ анонсували нову модель охорони кордону

Оскільки Державна прикордонна служба зараз формує і продовжує підсилювати свої можливості, створюючи підрозділи нового зразка… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

МОЗ затвердило перші клінічні протоколи з лікування бойових травм

Міністерство охорони здоров'я затвердило перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм. Про це повідомляється… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У березні цього року кількість жертв серед цивільних українців зросла на 20%, – розвідка Британії

Протягом березня 2024 року, згідно з даними Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй (ООН), в Україні… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Встановила рекорд України: майстриня з Львівщини виготовила 10 вишитих писанок

Майстриня Галина Ковальська із Жовкви Львівської області встановила рекорд України. Вона створила 10 вишитих писанок… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.