fbpx
Сьогодні
14:03 10 Січ 2020

Справа Шеремета: суд залишив Антонова під арештом до 8 лютого

Київський апеляційний суд залишив ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка, який є підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

"Апеляційну скаргу (захисту Антоненка – ред.) залишити без задоволення", – сказала суддя.

Суд розглядав другу скаргу адвокатів Антоненка на його арешт. Захист просив відпустити чоловіка з-під варти. Як і раніше, кілька десятків ветеранів, волонтерів і кілька народних депутатів просили віддати Антоненка їм на поруки, передає УП.

У свою чергу, прокурор наполягав, що слідство має кілька доказів причетності Антоненка до вбивства. Зокрема, прокурор згадав експертизу і додав, до захист не надав документів, які б свідчили про неналежність цього доказу. Також прокурор наполягав, що Антоненко міг кульгати у день вбивства Шеремета, як і злочинець, якого зафіксували камери спостереження. Крім того, під час обшуку у підозрюваного нібито знайшли "одяг з принтами", подібними до принтів на одязі вбивці.

Водночас, адвокати, посилаючись на виписку з медичної карти музиканта, заявили, що функція ходи в нього не була порушена.

Адвокати заявили, що кілька експертів, які проводили дослідження, не мають необхідної кваліфікації

Також захист розповів, що з публікацій в ЗМІ дізнались про наявність іншої експертизи, яка може свідчити про непричетність Антоненка до вбивства.

Йдеться про експертизу, яка встановила, що вбивця Шеремета був зростом близько 164-175 см. Про це також розповідала поліція на брифінгу у 2016 році.

Водночас, за словами захисту Антоненка, його зріст дорівнює 180 см, що підтверджується записами у військовому квитку.

Адвокати заявили, що прокуратура приховує експертизу про зріст вбивці і попросила суд витребувати документ. Прокурор сказав, що "ця експертиза

не має значення", оскільки йому невідомий зріст Антоненка. Суд відмовив у проханні адвокатів.

Нагадаємо, 8 січня суддя задовольнила клопотання захисту Антоненка про доставлення підозрюваного до залу судового засідання, адже він перебував на відеоконференцзв'язку.

Як повідомлялося, 8 січня суд оголосив перерву у розгляді апеляційної скарги на арешт ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка.

Нагадаємо, 23 грудня Київський апеляційний суд залишив ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка, який є підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

Раніше Печерський районний суд Києва арештував ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка до 8 лютого 2020 року.

Також, Київський апеляційний суд залишив дитячого хірурга Юлію Кузьменко, яка є підозрюваною у справі вбивства Павла Шеремета, під арештом до 8 лютого.

Окрім того, Дугарь перевели під домашній арешт до Києва.

Додамо, 12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: