fbpx
Сьогодні
23:01 10 Січ 2020

Іран завтра оголосить причину аварії українського літака

Фото Reuters

Іранська влада обіцяє оголосити причину аварії українського лайнера в суботу, 11 січня. 

Оголошення буде зроблено після засідання комісії з авіаційних подій, при цьому невідомо, яку інформацію вдалося зібрати і з яких джерел, передає Reuters.

За даними інших джерел, Іран оголосить головною версією – теракт на борту літака. Також є ймовірність, що літак збили з ПЗРК, яка пошкодила двигун або паливні відсіки, звідки почало виливатися паливо, через що розпочалася масштабна пожежа. Також є ймовірність роботи БПЛА з вибухівкою.

Джерело доповнює, що Іран може звинуватити в цьому участь "третьої сторони" або найманців "терористів" у тому числі ІДІЛ.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Також Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Водночас, Зеленський заявив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. 

Раніше Данилов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані. Потім додав, що є ще 3 закриті версії авіакатастрофи в Ірані.

Секретар РНБО повідомив, що до складу комісії з розслідування авіакатастрофи, яка вирушила до Ірану, увійшли фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні авіакатастрофи Боїнга МН17, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети Бук, яка збила малайзійський літак.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

МАУ оприлюднила імена всіх пасажирів, що загинули в авіакатастрофі.

Варто зазначити, що МЗС України підтвердив, що головною країною розслідування катастрофи літака МАУ є Іран.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: