fbpx
Сьогодні
09:48 10 Січ 2020

Іран назвав брехнею звинувачення про збиття літака МАУ ракетою і офіційно запросив США, Україну та Канаду до розслідування

Фото Reuters

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими звинувачення про те, що літак "Міжнародних авіаліній України" був збитий іранською ракетою.

Про це повідомляє іранське державне агентство IRNA.

"Це брехня, і ніхто не візьме на себе відповідальність за велику брехню", – сказав Алі Рабей після того, як прем'єр Канади, а опісля і прем'єр Британії заявили, що дані розвідки вказують на збиття Boeing-737 МАУ іранською ракетою.

Він рекомендував уряду США стежити за результатами слідчого комітету, а не брехати і розробляти психологічні операції.

"Дуже шкода, що ця психологічна операція уряду США і тих, хто підтримує її свідомо і несвідомо, додає гіркоти до почуттів сімей загиблих, і, поширюючи цю брехню, переслідує свою мету", – заявив представник іранського уряду.

Іран запросив США, Україну та Канаду до участі в розслідуванні катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Згідно з повідомленням CNN, іранська авіаційна влада запросили фахівців Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) приєднатися до розслідування аварії українського літака. Як підкреслює телеканал, дозвіл американським слідчим брати участь у розслідуванні є важливим і дозволить компанії Boeing долучитись до слідства.

Крім того, для участі в розслідуванні Іран запросив Раду з безпеки на транспорті Канади (TSB). Згідно з  пресрелізом канадського відомства, рада прийняла запрошення Ірану і готується до поїздки на місце аварії, де вона співпрацюватиме з іншими групами та організаціями, які вже прибули туди.

Також представник іранського МЗС повідомив у Twitter про запрошення до розслідування України і компанії Boeing як виробника судна.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Також Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Водночас, Зеленський заявив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. 

Раніше Данилов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані. Потім додав, що є ще 3 закриті версії авіакатастрофи в Ірані.

Секретар РНБО повідомив, що до складу комісії з розслідування авіакатастрофи, яка вирушила до Ірану, увійшли фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні авіакатастрофи Боїнга МН17, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети Бук, яка збила малайзійський літак.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

МАУ оприлюднила імена всіх пасажирів, що загинули в авіакатастрофі.

Варто зазначити, що МЗС України підтвердив, що головною країною розслідування катастрофи літака МАУ є Іран.

Раніше в Ірані пояснили, чому не будуть віддавати "чорні скриньки" і на що може розраховувати Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: