fbpx
Сьогодні
13:37 09 Січ 2020

Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Швеції стосовно авіакатастрофи

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном. Президент України висловив співчуття й переказав слова підтримки для рідних і близьких громадян Швеції, які загинули внаслідок авіакатастрофи в Ірані.

"Україна приголомшена трагедією. Дякую за вашу солідарність і співпереживання", – наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що Україна готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи відповідно до норм міжнародного права, зокрема Чиказької конвенції про цивільну авіацію. Він нагадав, що напередодні до Ірану прибула група українських експертів, які будуть залучені до розслідування.

"Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для з'ясування причин цієї авіакатастрофи та готові тісно співпрацювати в цьому зі Швецією. Наше завдання – дізнатися правду. Це головне", – сказав президент України та запросив Швецію долучитися до розслідування.

Зі свого боку Стефан Левен висловив співчуття від народу Швеції та повідомив, що офіційний Стокгольм готовий допомогти всіма можливими засобами у забезпеченні прозорого розслідування.

Зеленський наголосив, що Україна цілодобово перебуває на зв'язку з групою фахівців у Тегерані та інформуватиме партнерів про перебіг розслідування.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: