fbpx
Сьогодні
16:30 09 Січ 2020

СБУ попередила вбивство колишнього бойового командира Збройних сил

Служба безпеки України заявляє, що попередила вбивство колишнього бойового командира ЗСУ у Харкові, яке мав вчинити завербований російськими спецслужбами колишній нацгвардієць.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України попередила у Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ".

СБУ повідомляє, що для виконання злочину російські спецслужби залучили харків'янина, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, однак "був звільнений через компрометуючі обставини". Завдання він начебто отримав під час короткотермінового виїзду до Росії.

За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода.

Згідно із повідомленням СБУ, харків'янин мав вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій.

Його затримали з вибухівкою у цьому будинку.

Потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: